Dagen är fylld av aktuella talare och ämnen

TALARE


Nedan följer en presentation av Hälsomässans aktuella talare.

I dagens läge är det viktigare än någonsin att blicka framåt och skapa en hälsosam tillvaro.

Tack vara att allt sänds via zoom har du ett unikt tillfälle att interagera med talarna och ställa frågor.

ANNIKA ANDEBARK

FÖRFATTARE & JURIST

Skrivglöden tog fart under en skrivkurs för Susanna Alakoski. När ett av de första protokollen från trolldomsprocesserna i Älvdalen dök upp tändes en eld. Protokollen väckte liv i det som var Andebarks kärnfrågor under hennes tid som advokat – kvinnors juridiska rättigheter. I mars 2020 gjorde hon författardebut. Att debutera under Covid-19 gav henne nya insikter om dagens digitala möjligheter. 

PETER OLLÉN

PUBLISHER

Peter Ollén är publisher på AGI publishing house AB. Han har även ett stort engagemang i kultur och hälsofrågor med flera förtroendeuppdrag i Skåne. AGI är förslaget bakom Annika Andebarks bok Sätta punkt.

ANNA VILD

LÅTSKRIVARE & FOLKLORIST

Dansanta, poetiska och musikaliska uttryck utvecklades till att Anna sedan 2018 har släppt tre EP:s och ett fullängdsalbum som independent artist. Hon brinner för att bryta tystnaden kring häxprocesserna och att sprida kunskap om det som hände.

INGRID TOLLGERDT - ANDERSSON


DOKTOR I PSYKOLOGI, FORSKARE, FÖRFATTARE & BLOGGARE

Författare till den dagsaktuella boken  "När Corona erövrade världen" som fått stor uppmärksamhet i media.

 

“Covid-19 är farligt för många, men frågan är hur många offer ensamheten och avskildheten kommer att skörda?”


Detta ämne tar Ingrid upp under programpunkten:

Ensamhetens pandemi kan komma att kosta mer i slutänden kl 10.30


PATRIK GRAHN

PROFESSOR I LANDSKAPSARKITEKTUR

Sedan 1991 har Patrik forskat inom betydelsen av naturupplevelser och sällskapsdjur för människans hälsa och välbefinnande"


Patrik startade undervisning i ämnet "landskapsarkitekturens miljöpsykologi" år 1992. Han har sedan dess arbetat med utveckling av kurser i trädgårdsterapi och hälsodesign. I början av 2000-talet utvecklades en ettårig master inom området "Naturens betydelse för människors hälsa". För ett par år sedan utvidgades denna mastersutbildning till att bli engelskspråkig, tvåårig och innefatta hela området "Betydelsen av naturupplevelser och sällskapsdjur för människans hälsa och välbefinnande". Kursen drivs numera av forskare och lärare på flera fakulteter inom SLU.


Patrik är tillsammans med F.d. Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson grundare till Insamlingsstiftelsen Natur och Hälsa.


ELISABETH G WAHLGREN

LEG. SJUKSKÖTERSKA OCH TRÄDGÅRDSMÄSTARE

Elisabeth är sjuksköterska och trädgårdsmästare. Hon har lång erfarenhet från arbete inom Grön rehabilitering. Som första privata aktör driver hon behandlingsverksamhet via avtal med Västra Götalandsregionen för Naturunderstödd rehabilitering med legitimerad vårdpersonal.

ULF HALLEGÅRDE

FD ÖVERLÄKARE REGION SKÅNE

Ulf Hallgårde, Leg Läk, under många år ansvarig för arbetet att förbättra omhändertagandet av långtidssjukskrivna i Region Skåne. Nu ordförande i Stiftelsen Natur och Hälsa. 

HANS WILSON

ADJUNKT HISTORIA

Hans Wilson arbetade tidigare som lärare i historia och har ett stort intresse och kunskap om Bjuvsbyggdens historia. Han är sedan 80-talet ordförande i Billesholmstraktens hembygdsförening med säte i Prästgården i Norra Wram.

MATS KARLSSON

TEAM ALBERT MTB

Cykelentusiast som lever för mountainbike i alla dess former såsom banbyggande, cyklar, cykling etc.

Heltidsaktiv på fritiden med MTB sedan 2012, erfarenheter från olika cykelklubbar som styrelseledamot, ungdomsansvarig och har bland annat varit ansvarig för en deltävling i den regionala mtb-tävlingen X-Cup.

Har sedan augusti 2019 byggt och färdigställt banan Team Albert MTB i Billesholm. Banan är byggd med inspiration från alla mtb-tävlingar som familjen varit runt på de senaste två åren, både i Sverige och Danmark. Cykelintresset har även lett till att han och Lars Tydinger på Klåverödsvandrarhem startat SöderåsenMTB där de säljer, reparerar, samt hyr ut cyklar med huvudmålet att göra hela Söderåsen till en mountainbike destination.

MTB är livet, livet är MTB

MALIN LUNDSKOG

DIGITAL MODERATOR OCH HÄLSOKREATÖR

Malin håller tryggt i trådarna under den digitala bokmässan med sina 20 års erfarenhet från hälsobranschen och event inom hälsa. 


Hon brinner för att vi alla ska njuta av ett hälsosamt och hållbart liv. utan krångel! 

Med kreativitet, ödmjukhet och energi delar hon med sig av tankar, verktyg och kunskap genom medlemsprogram/onlinekurser, föreläsningar, böcker, blogg och sina sociala kanaler. Allt för att du ska blir glad fri stark! 

ALEXANDRA KRONHOLM

EVENTPRODUCENT

Alexandra har över 10 års erfarenhet från eventbranschen och har jobbat med alltifrån evenemang som Volvo Ocean Race till julmässor och naturupplevelser.

Hon har tidigare varit anställd på ett av Sveriges största eventbolag, men driver nu en egen firma med Söderåsen som utgångspunkt.

Alexandra brinner för natur, digitala lösningar och att leverera evenemang som överträffas besökarens alla förväntningar.